• 2024-09-13 03:07:37
  • ព័ត៌មាន

អបអរសាទរ ពិធីបើកបង្ហាញស្នាដៃសិល្បៈ និងម្ហូបខ្មែរ នៅភោជនីយដ្ឋាន Le Royal

  • 2024-09-13 03:07:37
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

កាលពីថ្ងៃទី ៩ ខែកញ្ញា ឆ្នាំ ២០២៤ សណ្ឋាគារ Raffles Hotel Le Royal បានរៀបចំពិធីជប់លៀងដ៏អស្ចារ្យដែលបង្ហាញពី សិល្បៈសហសម័យ និងម្ហូបខ្មែរ នៅក្នុងភោជនីយដ្ឋាន Le Royal ។ Sabay មានកិត្តយសបានចូលរួមក្នុងពិធីអបអរសាទរនៃការវិវត្តន៍វប្បធម៌ដ៏រស់រវើកមួយនេះផងដែរ។

នៅក្នុងកម្មមួយនេះមានវត្តមានពិសេសពី វិចិត្រករខ្មែរដ៏ល្បីឈ្មោះគឺលោក ឈឹម សុធី ដែលលោកកំពុងបញ្ចេញស្នាដៃសិល្បៈ តុបតែងសម្រាប់ដាក់តាំងក្នុងភោជនីយដ្ឋានដ៏ល្បីមួយនេះ។ សុធី បានលាយបញ្ចូគ្នាដ៏គួរឲ្យចាប់អារម្មណ៍នៃប្រធានបទប្រពៃណីខ្មែរ និងបច្ចេកទេសទំនើបនិយមបែបអឺរ៉ុប បង្ហាញពីដំណើររឿងនៃការផ្លាស់ប្តូររបស់ទីក្រុងភ្នំពេញក្នុងរយៈពេលប៉ុន្មានឆ្នាំមកនេះ។ ស្នាដៃរបស់លោកបានឆ្លុះបញ្ចាំងយ៉ាងស៊ីជម្រៅជាមួយនឹងដំណើររបស់ទីក្រុង ចាប់ពីថ្ងៃដ៏អាប់អួរនៃខ្មែរក្រហម រហូតដល់បច្ចុប្បន្នមានការអភិវឌ្ឍ និងសន្តិភាព។ ផ្ទាំងគំនូរនេះធ្វើឱ្យអ្នកទស្សនាមានអារម្មណ៍ថាមានទំនាក់ទំនង អារម្មណ៍ផ្សាភ្ជាប់គ្នា យ៉ាងជ្រាលជ្រៅទៅកាន់សិល្បៈគំនូរនេះ។

រាត្រីបើកសម្ពោធ ដែលធ្វើឡើងដោយលោក សុធី ផ្ទាល់ គឺលើសពីការតាំងពិពណ៌ វាគឺជាបទពិសោធន៍ចែករំលែកនៃសិល្បៈ និងមរតកវប្បធម៌របស់កម្ពុជា។ ភាពស្និទ្ធស្នាលរបស់ភោជនីយដ្ឋាន Le Royal បានផ្តល់នូវទស្សនីយភាពដ៏ល្អឥតខ្ចោះ ដែលធ្វើឱ្យភ្ញៀវពេញចិត្ត សប្បាយរីករាយ មិនត្រឹមតែសិល្បៈនៅលើជញ្ជាំងប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏មានសិល្បៈនៅលើចានម្ហូបផងដែរ។

ក្រុមការងារធ្វើម្ហូបនៅសណ្ឋាគារ Raffles Hotel Le Royal បានបង្ហាញមុខម្ហូបខ្មែរទំនើបពិសេសសម្រាប់ឱកាសនោះ ដែលមុខម្ហូបនីមួយៗត្រូវបានរៀបចំយ៉ាងប៉ិនប្រសប់ ដើម្បីបង្ហាញពីគ្រឿងផ្សំក្នុងស្រុកជាមួយនឹងភាពទាន់សម័យ។ Pomelo and River Lobster Terrine គឺជាការចាប់ផ្តើមអាហារដ៏ស្រស់ស្រាយ ហើយត្រូវបានបន្តដោយ Seafood Consommé ដែលមាន galangal, scallops, បង្គា, mussels និង clams ជាមួយនឹងទំពាំងបាយជូរដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់របស់វាដែលខ្ចប់នូវរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់។ វគ្គសិក្សាសំខាន់គឺគ្រាន់តែជាការចងចាំ។ The Slow-Cooked Goose ដែលបម្រើជាមួយ eggplant puree និង oyster sauce មានភាពទន់ភ្លន់ និងមានតុល្យភាពយ៉ាងល្អឥតខ្ចោះ ខណៈពេលដែល Braised Australian Beef ផ្តល់នូវការរួមផ្សំគ្នាដ៏ឈ្លាសវៃនៃរសជាតិ។ ហើយសម្រាប់បង្អែម នំខេក Pear Caramel Mousse ការ៉េមវ៉ានីឡាផ្អែមឆ្ងាញ់ញុំាជក់មាត់

កិច្ចសហការរវាងភោជនីយដ្ឋាន ឡឺ រ៉ូយ៉ាល់ និង The Gallerist ដែលជាវិចិត្រសាលសិល្បៈដ៏ល្បីនៅទីក្រុងភ្នំពេញ គឺជាបទពិសោធន៍ពហុញ្ញាណ ដែលអនុញ្ញាតឱ្យភ្ញៀវស្វែងយល់ពីអន្តរកម្មដ៏សម្បូរបែបរវាងសិល្បៈ និងអាហារូបត្ថម្ភ។ ស្នាដៃរៀបចំយ៉ាងយកចិត្តទុកដាក់របស់លោក ឈឹម សុធី ដែលត្រូវបានជ្រើសរើសដោយ The Gallerist បាននាំមកនូវជីវិតរស់រវើកនៃទេសភាពវប្បធម៌ដ៏រស់រវើករបស់ទីក្រុងភ្នំពេញ ខណៈពេលដែលម៉ឺនុយដែលបានរចនាដោយមានការគិតគូរយ៉ាងហ្មត់ចត់ បានឆ្លុះបញ្ចាំងពីរសជាតិដែលមិនធ្លាប់មានពីមុនមក។

សម្រាប់មហាជនដែលចង់ប្លែកអារម្មណ៍ជាមួយសិល្បៈ និងម្ហូបខ្មែរ កុំភ្លេចចូលរួមទាំងអស់គ្នាកុំឱ្យខកខា។ ការតាំងពិព័រណ៌របស់លោក ឈឹម សុធី នឹងដាក់តាំងបង្ហាញរយៈពេល ៣ ខែចាប់ពីខែកញ្ញានេះតទៅ ហើយមុខម្ហូបខ្មែរពិសេសនឹងមានរហូតដល់ខែវិច្ឆិកា ដែលផ្តល់ពេលច្រើនដល់អតិថិជនដើម្បីរីករាយជាមួយការលាយបញ្ចូលគ្នានៃវប្បធម៌ដ៏អស្ចារ្យនេះ៕

មតិយោបល់